Zilveren kettingen

Zilver is een klassiek materiaal met een zachte uitstraling. Zilver is misschien dan materieel gezien niet zo waardevol als goud, maar het geeft kettingen een heel eigen karakter. Sommige mensen houden van zilver, anderen houden van goud. Meer hoeft dat niet te zijn.

Zilveren kettingen om dagelijks te dragen

Zilveren kettingen mogen dan wel niet zo meteen geassocieerd worden met feestelijke gebeurtenissen zoals een verloving of een huwelijk, het zijn wel kettingen die dagelijks gedragen worden, en daarom zijn ze meteen ook geschikt voor alle gelegenheden.

Hangers voor zilveren kettingen

Uiteraard kunnen zilveren kettingen gedragen worden met verschillende soorten hangers. Dit kan gaan van een hartje over een kruisje tot een gepersonaliseerde hanger zoals een lievelingsdier, een bloemetje of een stripfiguur. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een zilveren ketting te combineren met een edelsteen of een halfedelsteen. Waar u ook voor kiest, met een zilveren ketting voor uw lievelingshanger, hebt u waarschijnlijk gekozen voor een zeer mooie combinatie.

Schakels voor zilveren kettingen

Zilveren kettingen bestaan uit schakels. Wanneer we dat zeggen, vertellen we u niets nieuws. Schakels bestaan in alle maten en soorten, en daarom is een overzicht van de mogelijkheden altijd handig om bij de hand te hebben.

  • Ronde schakels of Jasseronschakels

Ronde schakels zijn waarschijnlijk de oudste vorm van schakels die er bestaan. Ook vandaag nog komen ze veel voor, hoewel nu meer voor ovaalvormige schakels gekozen wordt voor een klassieke ketting. Dit is een vrouwelijke vorm van schakels.

  • Ankerschakels

Dit zijn ovalen schakels zoals we die kennen bij kettingen van schepen die voor anker liggen. Het zijn de meest gebruikte ovalen schakels.

  • Figaroschakels

De figaroschakeling bestaat uit drie platte schakels, afgewisseld met een grote brede schakel. Vaak wordt deze schakelvorm gebruikt voor herenkettingen

  • Gourmetschakels

Dit zijn klassieke ronde platte schakels die eruitzien of ze lichtelijk gedraaid zijn. Vaak is een ketting met dit soort schakels een basisstuk in het juwelenkistje.

  • Koningsschakels

Deze zijn een combinatie van grote platte schakels en combinatie met ronde schakels die er samen erg sierlijk uitzien. Vaak worden deze schakels gebruikt voor mannenkettingen.

  • Vossenstaart schakels

Dit is een bijzonder sierlijke schakelvorm die zijn naam alle eer aandoet. Soms lijkt hij wel gevlochten. Hiermee zult u echt in de kijker staan.

  • Fantasieschakels

Met deze schakels zijn er vele mogelijkheden. Ze kunnen een bepaalde vorm hebben, zoals een hartje of een dier, ofwel helemaal onregelmatig ontworpen zijn.

Voor welke schakel u ook kiest, een zilveren ketting getuigt altijd van grote stijl!