Platina kettingen

Platina kettingen zijn kettingen uit witgoud die net iets meer schitteren dan zilveren kettingen. Door deze eigenschap getuigen ze zeker van een zeer klassieke eigen stijl en klasse. Omdat platina vaak duurder kan zijn dan goud, is zijn dit zeker kettingen waar u trots op kunt zijn.

Klassieke platina kettingen

Klassieke platina kettingen worden, net zoals andere klassieke kettingen, vaak gebruikt in combinatie met een klassieke schakelvorm zoals een jasseronschakel. Daarom zijn ze geschikt als klassiek juweel in combinatie met een hanger uit edelstenen of halfedelstenen. Zo bent u als dame zeker dat u in de kijker loopt. Zulke ketting draagt in combinatie met de hanger een vrij hoog prijskaartje. Bedragen van rond de 2500 euro zijn hier zeker geen uitzondering! De prijs blijft natuurlijk afhankelijk van de zuiverheid van de gebruikte edelstenen en platina.

Platina in fantasiejuwelen

Het is niet al platina wat blinkt. Soms worden op sites voor fantasiejuwelen en namaakjuwelen platina kettingen voorgesteld. Vaak gaat het hier om mooi gemaakte juwelen die zeker in vergelijking met de prijs – kwaliteitverhouding waar voor hun geld bieden. Soms gaat het over kettingen die geplatineerd zijn of om kettingen waar geen platina aan te pas komt. Wanneer u over een klein budget beschikt, zijn zulke juwelen trouwens een goede oplossing om toch een juweel te kunnen kopen of als cadeau te schenken. De prijzen op zich zouden hier al een alarmbelletje moeten doen rinkelen! Een platina ketting voor een bedrag van bijvoorbeeld 29 euro is sowieso niet realistisch. Dat neemt niet weg dat juwelen uit namaakplatina wel esthetisch verantwoord kunnen zijn. Soms kunnen de gebruikte woorden een goede leidraad zijn. Bij platina stijlkettingen kunt u bijvoorbeeld afleiden dat het kettingen in platina stijl betreft.