Herenkettingen

Herenkettingen zien er vaak robuust uit, en vaak wordt hier automatisch gedacht aan kettingen met grote schakels in massief goud of zilver. Uiteraard zullen deze klassieke herenkettingen nog erg in trek zijn, maar toch wordt het duidelijk dat vele heren er andere voorkeuren op nahouden.

Klassieke herenkettingen

De meeste herenkettingen worden nog altijd vervaardigd uit zilver of goud. Vaak gaat het over schakelkettingen met klassieke gedraaide schakels of ronde schakels. Vaak worden zilver en goud hier vervangen door verguldsel of door verzilveren. Soms wordt helemaal overgeschakeld naar roestvrij staal of titanium. Op zich doet dit voor niet kenners misschien niets af aan het uiterlijk van de ketting, maar de kenners zullen het allicht meteen merken.

Fantasiekettingen voor heren

We kunnen er niet omheen. Het wordt meer en meer duidelijk dat fantasiekettingen voor heren een opmars aan het maken. Bij deze kettingen is niet zozeer het edelmetaal of de vormgeving van de schakels belangrijk, maar wel wat u wilt uitdrukken door het dragen van deze ketting. We geven graag enkele voorbeelden ter illustratie.

  • Herenkettingen uit leder

Herenkettingen uit leder zijn zeer populair en worden veel gedragen. De ketting werd hier vervangen door een koord uit leder waaraan de hanger gedragen wordt. Vaak betreft het een hanger uit metaal, zoals een kruisje of een geluksbrenger. Soms wordt bewust gekozen voor een hanger die voor een bepaalde levensstijl staat, maar u kunt het natuurlijk ook op klassiek houden.

  • Herenkettingen met kralen

Met een herenketting opgebouwd uit kralen, laat u zich van uw gevoeligste kant zien. U bent zeker geen klassiek type, maar u geeft heel veel om uw medemens en dat laat u graag zien ook. Met behulp van houten kralen kunt u kiezen voor een zacht etnisch motief. Metalen magnetische kralen kunnen zorgen voor helende effecten. U kunt er alleen maar wel bij varen!

  • Herenketting met een koord

Een zwart koord uit textiel is voor velen misschien nog de eenvoudigste oplossing. De hanger die u hierbij kiest kan zowel klassiek als alternatief zijn. Een kruis doet het altijd goed als hanger, maar u kunt ook kiezen voor de zogenaamde dog tags of een etnisch motief als hanger

Welke hanger of herenketting u ook kiest, het is van het allergrootste belang dat u zich goed voelt bij de gemaakte keuze. Of u de ketting nu voor u zelf kiest, of voor iemand anders, het is altijd belangrijk dat de drager er zich in kan herkennen. Ook voor mannen is een ketting een stuk voor het leven!