Gouden kettingen

Gouden kettingen zijn klassieke juwelen, en kunnen het best omschreven worden als basisstukken in iedere juwelenkist. Met een gouden ketting hebt u een stuk in huis dat werkelijk gepast is voor iedere gelegenheid of belangrijke levensgebeurtenis.

Wanneer kiezen voor gouden kettingen?

Vaak herinneren we ons nog wanneer we onze eerste gouden ketting kregen. Bij vele kinderen doet een gouden ketting denken aan het communiefeest of lentefeest, of aan de hernieuwing van de doopbeloften ter gelegenheid van het vormsel. Soms wordt aan een kindje ook al een gouden ketting gegeven als geboortegeschenk. Vaak is dit dan een kettinkje dat soms ook als armbandje dienst doet. Een hangertje of plaatje vermeldt dan ook de naam en de geboortedatum van het kindje

Gouden kettingen bij verloving of huwelijk

Ook bij een huwelijk of een verloving is een gouden ketting een zeer gepast juweel. U hebt hierbij de keuze tussen ronde of gedraaide schakels. Het best kiest u voor deze gelegenheden voor een fijne ketting en een aangepaste hanger zoals een hartje, een kruisje of een andere geluksbrenger wanneer u niet gelovig bent. Een ketting die gegeven of gedragen wordt ter gelegenheid van een verloving of een huwelijk is sowieso een bijzonder stuk dat een blijvende herinnering zal zijn aan een heel speciale dag!

Gouden kettingen voor kinderen

Kinderen die van juwelen houden, geven de voorkeur aan gouden kettingen met een hanger in de vorm van een dier of een stripfiguur. Merken zoals Disney bieden vaak juwelencollecties aan voor kinderen met aangepaste kettingen en hangers. Maar uiteraard zijn ook andere motieven mogelijk zoals bloemetjes of vissen. Bij dergelijke hangers is het goed op te passen dat u voor een hanger kiest met een min of meer blijvend thema: de populariteit van stripfiguren is soms van korte duur. En laat dat nu net iets zijn waar kinderen weinig rekening mee houden.

Fantasieschakels

Fantasieschakels kunnen een bepaald cachet geven aan een gouden ketting. Ze bepalen werkelijk de persoonlijkheid van de ketting. We kunnen u een gouden ketting met deze bijzondere schakels zeker aanbevelen omdat u hierbij met de vorm alle kanten uit kunt. U kunt in de winkel zelf kiezen voor een bepaalde vorm van schakels, of u kunt een voor een schakel kiezen die ontworpen werd door een juwelenontwerper. Schakels kunnen werkelijk alle vormen hebben: hartvormig, in de vorm van uw lievelingsdier, of een totaal onregelmatige vorm. Alles hangt af van het doel van de gouden ketting. Wat is de gelegenheid? Voor wie is ze bestemd?